Ons verhaal

Martijn & Ayesta
Twee mensen. Een droom. En een plek waar alles samenkomt.

Martijn en Ayesta bouwden in zes jaar tijd Restaurant de Koetsier uit tot een vaste waarde in de Nederlandse gastronomie. Een vermelding in de Michelin Gids. Dertien punten in Gault&Millau. Maar naarmate de jaren vorderden, groeide ook het verlangen naar meer vrijheid. Minder vaste regels. Meer ruimte voor spontaniteit.

Zo ontstond Bistro de Koetsier.
Een plek waar de verfijning gebleven is, maar het ritme losser mag zijn. Waar een glas rosé en wat lekkere bites net zo belangrijk zijn als een viergangenmenu. Waar koken en gastvrijheid samenkomen zonder poespas.

Ayesta staat in de keuken. Smaakvol, puur en altijd met een creatieve knipoog. Martijn verzorgt de wijnkaart en zorgt ervoor dat een goed glas altijd binnen handbereik is.

Samen brengen ze iets eigens naar Boxtel.
Een bistro waar je aan kunt schuiven voor een moment dat blijft hangen.

Martijn Coenen

Gastheer, sommelier en eigenaar

Voor Martijn is het horeca avontuur begonnen waar het ook allemaal begint, de spoelkeuken. Handen uit de mouwen en door hard werken steeds een treetje hoger op de ladder. Na zijn horeca opleiding is Martijn zich meer en meer gaan verdiepen in de wereld van wijn. Een persoonlijke passie gecombineerd met gastronomisch vakmanschap maakt Martijn een kundige gastheer waarbij hij de gast altijd op nummer één zet. Ze verrassen met niet voor de hand liggende, maar ook betaalbare wijnen. Mooie wijn & spijs combinaties aanbieden en de gasten een heerlijke avond bezorgen, dat is waar Martijn het voor doet.

Ayesta van Hoek

Chef-kok en eigenaar

Het koken zat Ayesta al vroeg in het bloed en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de stap naar horeca gemaakt ging worden. Na het afronden van haar opleiding en opgedane ervaring in alle lagen van de gastronomie, heeft Ayesta meegedaan aan Topchef tegen Sterrenchef. En ja, ze behaalde de finale! Een erg leuke ervaring die de ambitie om een eigen restaurant te starten alleen maar heeft versterkt. Ayesta kookt experimenteel en gewaagd, met zoveel mogelijk lokale producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn. Een eigen signature, puur, eerlijk maar altijd verfijnd. Ayesta is helemaal thuis in de prachtige open keuken en geniet temeer met het zicht op haar gasten in het restaurant. 

Werken bij

We zoeken mensen die snappen dat service begint met aandacht. Die weten hoe het voelt als een tafel stilvalt bij het eerste gerecht. Of hoe fijn het is als iemand net op tijd bijschenkt.

Of je nou in de bediening staat of in de keuken werkt – als je energie krijgt van een goed draaiende dag, dan moet je bij ons zijn.

Volg ons op Instagram

BONAYES

Bij Bistro de Koetsier draait alles om smaak, details en aandacht. Vanuit diezelfde filosofie is ons eigen mer Bonayes ontstaan Verfijnde smaken, een tikkeltje speels en altijd ambachtelijk. De bonbons zijn verkrijgbaar bij de koffie in ons dessertmenu, maar ook om los te bestellen of mee naar huis te nemen.